“Samburu betekent vlinder”

 

Runderen, maar ook geiten, schapen en kamelen spelen een cruciale rol in de manier van leven en cultuur van de Samburu. Ze wonen in groepen van vijf tot tien gezinnen op grotendeels droog, kaal land en moeten om de 5 tot 6 weken verhuizen om ervoor te zorgen dat hun vee zich kan voeden met vers grasland.

De samburu zijn sterk afhankelijk van hun vee om te overleven. Hun dieet bestaat voornamelijk uit melk en af ​​en toe bloed van hun koeien. Het bloed wordt opgevangen door een klein sneetje te maken in de halsslagader van de koe. De wond wordt dan snel verzegeld met hete as.

 

 

Dansen is een belangrijk onderdeel van de Samburu-cultuur. Hun dans is vergelijkbaar met de Maasai-stam. Samburu-mannen dansen in een cirkel en springen hoog vanuit een staande positie. Bij de meeste dansen dansen de mannen en de vrouw in hun eigen kringen.

Traditioneel gebruiken de Samburu geen instrumenten om hun dans en zang te begeleiden.

Het onderscheidende kenmerk van de Samburu is de hoeveelheid sieraden, met name kleurrijke armbanden met meerdere kralen, enkelbanden en kettingen die ze dragen, zowel mannen als vrouwen.

 

Mijn winkelmand

0 artikelen

Geen producten in je winkelwagen.

Totaalbedrag

0,00